(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hrstková
Potřebné ingredience
čočka hrách fazole kroupy slanina majoránka, česnek, sůl, sádlo hl. mouka
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme, druhý den dáme vařit, když jsou poloměkké, přidáme hrách (dobrý je předvařený žlutý), pak čočku, vedle v kastrůlku ve třech vodách uvaříme kroupy. Na pánvičku vedle si dáme slaninu na kostičky, trochu sádla, k tomu hl. mouku a uděláme jíšku a přidáme do polévky a provaříme pořádně. Přidáme propláchnuté kroupy. Česnek, majoránku a sůl. Dobrou chuť!!
Někdy přidávám i trochu namočených sušených hříbků nebo jiných hub. Jak kdy.
Někdy přidávám i trochu namočených sušených hříbků nebo jiných hub. Jak kdy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé